Intresseanmälan familjehem, kontaktfamilj och kontaktperson.

Den här tjänsten kräver inloggning
LÄS MER

Familjehem
Familjehem tar emot barn för vård och fostran i sitt eget hem, då barnet/barnen av olika anledningar inte kan bo hos sina föräldrar. En placering kan pågå under både kortare och längre tid.

Kontaktfamilj
Kontaktfamiljer tar emot barn i sitt eget hem vid ett eller flera tillfällen per månad och blir en del av barnets nätverk samt ett stöd för barnets föräldrar.

Kontaktperson
En kontaktperson kan vara ett medmänskligt stöd för ett barn, en ungdom eller en vuxen person.
Vanligtvis träffas man någon gång i veckan för att hitta på något tillsammans.

Vi behöver Dig!
Är du intresserad av att ställa upp för någon som behöver dig, på uppdrag av socialtjänsten? Har du känslomässigt utrymme, tid och ork att engagera dig för längre eller kortare tid? Har du en stabil situation i livet och förmåga att sätta dig in i en annan människas livssituation?

Alla som önskar få ett uppdrag av socialtjänsten som familjehem, kontaktfamilj eller kontaktperson behöver först gå igenom en utredning. Under utredningen begär vi bland annat in utdrag från socialregister, polismyndigheten, Transportstyrelsen, Kronofogden och Försäkringskassan. Om ett barn stadigvarande ska vårdas och fostras för en längre tid i ett familjehem, ska socialnämnden godkänna hemmet och ha insyn i vården.

Bodens kommun erbjuder utbildning samt kontinuerlig handledning och stöd i uppdraget. Vår ambition är att erbjuda utbildning före ett uppdrag för dig som är ny. Som uppdragstagare får du ekonomisk ersättning i form av arvode och omkostnad enligt rekommendationer från Sveriges kommuner och regioner.

Önskar du mer information är du välkommen att höra av dig:
1.    Ring en familjehemssekreterare via Medborgarservice 0921-620 00
2.    Skicka ett mejl till familjehem@boden.se

Följ oss gärna på Instagram @familjehemboden

 

Följande behövs för e-tjänsten

  • E-legitimation

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa